IZLETI

Da bi uistinu doživjeli ovaj otok nešto posebno i upoznali sve njegove draži, bogatstva i ljepote, nudimo vam organizirane izlete klimatiziranim Taxi-kombijem.
Ljubazan vodić upoznat će Vas sa kulturno-povijesnim spomenicima, ispričati će Vam sve detalje iz bogate povijesti otoka, pokazati vinske ceste, maslinike, prekrasne panorame, čiste viške vale itd.

     

Svojom pričom vratiti će Vas u daleku prošlost otoka, davna grčka rimska vremena kad je otok bio nadaleko poznat po svojim vrhunskim vinima i maslinovom ulju. Povesti će Vas i kroz ne tako dabvno ratno vrijeme, vrijeme II. svjetskog rata.

Tako će te moći uz interesantnu priču i ugodnu vožnju posjetiti:

- ostatke antičke Isse ( rimske terme, ostatke antičkog kazališta, nekropola, ostaci rimske luke)

- bogatstvo sakralnog naslijeđa ( mnogobrojne crkve, franjevački samostan)

- ljetnikovce viških i hvarskih plamića ( Jakša, Hektorović, Dojmi Delupis )

- utvrde iz doba vladavine Venecije, Engleske, Austro Ugarske

- spomenike iz II. svjetskog rata ( Titova špilja)

- muzeje

- panorame, najviši vrh otoka i sl..

Nakon izleta ako vi to budete željeli može Vas povesti u svoju staru tradicionalnu konobu na degustaciju vrhunskih vina, maslinovog ulja domaćih rakija, kapara, maslina i drugih proizvoda iz domaće radinosti. Po vašoj želji možete i sudjelovati u organiziranoj berbi grožđa i maslina.

Sve to i još puno toga možete doživjeti na našim nezaboravnim izletima koji će ostaviti na Vama trajni pečat i Vi ćete se poželjeti ponovno vratiti na ovaj daleki, netaknuti otok biser Jadrana, otok Vis.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Web Counter posjeta
Taxi Vis
Kontakt: 00385 (0)98 740 315
www.taxi-vis.com
 
 
vis, otok, taxi, kut, biševo,modra špilja, komiža, pečarević